Pogoji poslovanja na spletni strani Ozemljitev.si

Ozemljitev.si je spletna trgovina, ki jo administrira podjetje Anastazija, Nastja Spasojević s.p., v nadaljevanju ponudnik. Spletna trgovina deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med lastnikom spletne trgovine, ponudniki artiklov in potrošnikom.

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine pazljivo preberete splošne pogoje. Pridružujemo si pravico do spremembe pogojev na spletni strani www.ozemljitev.si

DOSTOPNOST INFORMACIJ (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

1.) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

2.) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (elektronska pošta, telefon),

3.) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev

4.) dostopnost izdelkov (vsak izdelek iz ponudbe na spletni strani je dostopen v razumljivem roku),

5.) pogoji dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

6.) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza ,

7.) način plačila in dostave,

8.) časovno veljavnost ponudbe,

9.) rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop,

10.) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

S klikom na gumb "Pošlji naročilo" potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom prodajno - plačilnih pogojev, ki so tu navedeni in da ste bili na te pogoje ob nakupu izrecno opozorjeni. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku. V vsakem primeru prejmete takoj ali najkasneje v nekaj urah tudi potrditev naročila po elektronski pošti. Če potrditve naročila ne prejmete, pošljite e-mail na info@ozemljitev.si

 PODROBNEJŠI PODATKI O IZDELKIH

Podrobnejši podatki o izdelku so navedeni v opisu. Vsak izdelek je predstavljen s fotografijo ali shemo, točnim nazivom, podrobnim opisom, cenami, popusti,... Slike so simbolične. 

 CENE IN AŽURNOST PODATKOV

Vse cene v spletni trgovini svetloba.si so navedene v EUR in vsebujejo predpisani DDV. Podjetje Elumina, se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na spletni strani www.ozemljitev.si, vendar pa se kljub temu lahko zgodi, da je dobavljivost, lastnosti artikla in podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik posameznega izdelka kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.

 DOBAVNI ROKI

Dobava blaga je 3-10 delovnih dni po prejetem plačilu predračuna. Možna so manjša odstopanja. V kolikor blaga v trenutku vašega naročila ne bi imeli na zalogi, vam bomo rok dobave sporočili.  

 POSTOPEK NAKUPA

 Naročilo in postopek naročila

Kupec izbere željen izdelek s klikom na ikono Dodaj v košarico. Izdelke lahko išče po kategorijah, ki so navedene na vstopni strani v trgovino. Ko kupec hoče pregledati košarico ali zaključiti nakup, klikne na ikono KOŠARICA. Na spletni strani nakupovalne košarice so kupcu prikazani izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Tukaj lahko spremeni količino izbranih izdelkov, lahko pa jih brez težav tudi odstrani s klikom na ikono X ob izdelku, ki ga želi odstraniti. Ko konča z nakupovanjem, klikne na ikono NADALJUJ NA NASLEDNJI KORAK. S klikom na to ikono se prikaže obrazec za naročilo, na katerem izpolni potrebne podatke. Pri izdelkih je način plačila vnaprej določen. Pod izbranimi izdelki je naveden strošek dostave ter celoten strošek nakupa. Ko je obrazec izpolnjen izbere ikono ODDAJ NAROČILO in odkljuka, da se strinja s splošnimi pogoji je nakup zaključen.

Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti. Napake, popravke ali dodatke k naročilu nam lahko sporočite po elektronski pošti na naslov info@ozemljitev.si. Upoštevali bomo vse vaše pripombe, napake ali popravke. V primeru uspešno oddanega naročila, prejmete potrditveni e-mail na vaš elektronski naslov. Če obvestila ne prejmete pomeni da je prišlo bodisi do tehnične napake, ali napačno vnešenih podatkov. Postopek lahko ponovite, ali pa nas kontaktirate za pomoč.

Potrditev naročila

Naročilo je potrjeno s potrditvenim elektronskim sporočilom z navedenimi plačilnimi podatki, ki ga kupec prejme po naročilu. Po prejetem nakazilu v vrednosti zneska naročila je pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in ponudnikom sklenjena.

Odprema blaga

Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. V primeru, da se rok dostave nepričakovano podaljša, se kupca obvesti preko telefona ali e-pošte. Kupec prejme tudi račun preko elektronske pošte v obliki pdf formata.

 DOSTAVA NA VAŠ NASLOV

Strošek dostave se prikaže v nakupovalni košarici in se prišteje k skupnim stroškom nakupa in je prikazan tudi na računu, ki ga prejmete z naročenim blagom. Znesek dostave je 3.90 EUR.

Čas dostave

Izdelke boste  prejeli že v naslednjih 3-10 dneh po prejetem plačilu predračuna. Če menite, da vaše naročilo zamuja z dostavo, nas o tem takoj obvestite info@ozemljitev.si  in za vas se bomo potrudili, da boste v najkrajšem možnem času prejeli naročeno blago. Če potrebujete artikel nujno do določenega datuma vam svetujemo, da naročilo oddate dovolj zgodaj, v komentar pa dopišete, da gre za nujno dostavo, saj vas tako ob morebitnih zapletih lahko takoj kontaktiramo.

NAČIN PLAČILA

 Bančno nakazilo (po predračunu)

 Vrednost nakupa plačate preko položnice na pošti, banki oziroma preko spletne banke (NLB Klik, SKB-Net, Abanet,...). To storite z nakazilom denarja preko standardnega BN-02 ali UPN obrazca (ne posebne položnice). Ko bomo prejeli vaše plačilo, vas bomo o tem obvestili na vaš e-mail naslov "potrditev naročila". Zaradi hitrejše priprave vašega paketa, nas lahko o opravljenem plačilu obvestite na naš e-naslov.

Naročene izdelke bomo odpremili po uspešno opravljenem plačilu na naš TRR. V kolikor v 72 urah od izdanega e-poštnega sporočila "predračun" ne bomo prejeli potrdila o vašem plačilu, bo vaš nakup zavrnjen.

Prosimo vas, da počakate z izvedbo plačila, dokler ne prejmete informativnega pregleda nakupa, saj ne moremo zagotoviti, da bomo plačano blago lahko dobavili v želenem roku. Počakajte na naš kontakt, kjer vam bomo poslali točne informacije o stanju zaloge blaga in roku dobave.

VARSTVO PODATKOV

Ponudnik si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.

Ponudnik se obvezuje, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko  spletne strani www.ozemljitev.si v celoti ostali v lasti ponudnika in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno  drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov. Kadarkoli se lahko hitro in enostavno odjavite od katerekoli naše e-pošte. Z vsemi posredovanimi  osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o  varstvu osebnih podatkov.

 PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 15-ih dneh ponudniku, pisno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Sporočilo je pravočasno, če je poštna pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga po pošti na naslov podjetja. O nameravanem vračilu mora potrošnik pisno obvestiti podjetje, najkasneje v 15-ih dneh od prejema blaga, in sicer na kontaktni elektronski naslov info@ozemljitev.si, blago pa vrniti najkasneje v 30-ih dneh po sporočilu o odstopu. Ponudnik potrošniku vrne vsa opravljena plačila v zvezi s pogodbo najkasneje v 30-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopi, mora blago v originalni embalaži, nerabljeno, nepoškodovano in v nespremenjeni količini odposlati ponudniku v 30-ih dneh po sporočilu iz prejšnjega odstavka, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Če potrošnik vrača izdelke brez originalne embalaže ali je ta embalaža uničena, oziroma če izdelek kaže znake uporabe, si ponudnik, pridržuje pravico, da vračilo zavrne. Torej ne vrne denarja kupcu; kupcu pa lahko izdelek vrne. Poštnino plača kupec sam.

Naprošamo vas da izdelkom po prevzemu ne snamete deklaracij, dokler niste popolnoma prepričani ali vam izdelek ustreza ali ne, saj bo le tako morebitno vračilo za vas potekalo brez odvečnih zapletov.

 KOMUNIKACIJA

S kupcem sme ponudnik stopiti v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Reklamna elektronska sporočila morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa mora biti jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, je potrebno brezpogojno upoštevati.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na info@ozemljitev.si. Ponudnik mora v petih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si po najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno, sicer pa je zanje pristojno sodišče v Ljubljani.

 ODVEZA ODGOVORNOSTI

Spletna trgovina info@ozemljitev.si se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe pravočasno popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

INFORMACIJE

Za morebitne dodatne informacije smo vam ves čas na voljo na info@ozemljitev.si, kjer vam bomo z veseljem pomagali odgovoriti na zastavljena vprašanja ter upoštevali vaše predloge in želje.

 KONČNO DOLOČILO

Uporabnik ob nakupu potrjuje, da je v celoti seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja spletne trgovine www.ozemljitev.si in da se z njimi strinja. Glede morebitnih sporov se obe strani zavzemata za sporazumno reševanje sporov. Kolikor medsebojnega sporazuma ni moč doseči, je pristojno sodišče v Ljubljani. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak v cenah ter napisanem besedilu.


Proizvodi, katere najdete na tej spletni strani niso nadomestilo za ustrezno medicinsko pomoč v primeru zdravstvenih težav in niso zdravniško priznani za preprečevanje bolezni... Preberi več »