Zgodbe ljudi

Znova imam svoje življenje in zdravje nazaj

Elizabeth Hughes, 51 let

Pri 21 letih so se mi pojavili simptomi, ki jih nikoli prej nisem občutila v takšni intenzivnosti. Kar naenkrat sem imela vročino, bolele so me mišice, zatekale so mi žleze, pojavljali so se glavoboli, bila sem utrujena ves čas.  Moj zdravnik je najprej sumil, da imam kronično utrujenost nato Epstein-Barr virus, nato Ramsay Hunt sindrom. No, v dolgih letih preiskav se je izkazalo, da nimam nič od tega.

Obtičala sem v sistemu, kjer zdravniki niso vedeli kaj se dogaja z mojim telesom, niti niso imeli pojasnila zakaj moje telo deluje na način na kakršnega deluje. Skupina pripravnikov, ki me je pregledovala mi je celo rekla, da čeprav imam zelo jasne simptome niti približno ne vedo kaj bi to kombinacijo lahko povzročalo, kaj šele pozdravilo.

Veliko kemikalij je vplivalo name. Kmalu nisem mogla niti do frizerja, saj sem bila občutljiva celo na lak za lase. Naredila sem vse, kar sem lahko da bi ozdravela. Zatekla sem se celo k alternativni medicini, spila liter ječmenove vode vsak dan, da bi se razstrupila, poskusila s superživili, jedla le organsko pridelano hrano. Razstrupila sem svoje telo in ga očistila težkih kovin. Po letih slabega   sem se končno počutila bolje.

Svojega novega načina prehranjevanja sem se držala ves čas. Nikakor nisem želela zapustiti edine stvari, ki mi je pomagala. Vendar kmalu so se znova začeli pojavljati stari simptomi. V milejši obliki, a znova so bili tam. Znova sem veliko časa prebila na bolniški ter pri zdravnikih.

Kljub svoji neznani bolezni mi je uspelo doštudirati medicino in postati psihiatrinja. Pridružila sem se skupini žensk, z istimi sindromi, medsebojno smo si pomagale in se bodrile. Nekatere niso zdržale pritiska in so si vzele življenje. Bilo je grozno.

Če pomislim za nazaj, bi lahko bila bogata če bi zbrala ves denar, ki sem ga porabila na zdravnikih in zdravljenjih. Pa upoštevajte, da sem sama zdravnica… Po vsakem zdravljenju in bolniški, sem odšla delat le zato, da bi lahko zaslužila za naslednje zdravljenje.

Leta 2005 sem morala na urgenco zaradi ostre bolečine v ušesu. Bila je tako močna, da nisem zdržala bolečine. Diagnosticirali so mi znova Ramsax Hunt sindrom in mi dali antidepresive in protibolečinske tablete. Olajšanje je bilo le začasno.

Kmalu za tem sem spoznala Clinta Oberja, ki mi je svetoval naj poskusim ozemljitev. Glede na to, da nisem imela nič izgubiti sem poskusila. V šestih tednih so moji simptomi začeli počasi izginjati in z največjim navdušenjem sem se ozemljila kadarkoli sem le lahko. Hodila sem bosa kadarkoli sem lahko, po plaži, gozdu… Bila sem navdušena, vzhičena. Moji glavoboli, utrujenost, bolečine v mišicah so izginili. Izginile so tudi bolečine v času menstruacije, močni krči, zaradi katerih  nisem mogla niti vstati v času menstruacije. Izginili so tudi vročični valovi, ki so me oblivali.

Dobila sem nazaj svoje zdravje in življenje in vse to brez zdravil.

Kronične bolečine v hrbtu

Mary Manson, 66 let

Za kroničnimi bolečinami v hrbtu sem trpela več kakor 25 let. To je bilo moje življenje in bolečine sem morala prenašati, saj sem medicinska sestra in nisem mogla delati pod vplivom močnih zdravil. Pri takšnem delu moraš imeti trezno glavo, zato sem jemala le Tylenol.

Nato sem slišala za ozemljitev. Kot medicinska sestra sem bila zelo skeptična glede njenega delovanja in učinkovitosti.  Ampak, odločila sem se da tako ali tako nimam nič za izgubiti in sem poskusila. Vesela sem, da sem to naredila.  V roku dveh dni sem opazila občutno izboljšanje, bolečine v hrtu so začele popuščati.

Od takrat dalje nimam bolečin v hrbtu, seveda le pod pogojem da sem na dan dovolj časa ozemljena. To zame pomeni, da spim na ozemljitveni postelji, sem ozemljena  kadarkoli delam karkoli za računalnikom in vsak dan pokusim hoditi bosa po travi vsaj kakšno uro.

Če pa preneham z ozemljitvijo za par dni, se moji simptomi vrnejo. To sem mi je zgodilo, ko sem šla na obisk k svoji hčeri in njeni družini, ozemljitveno rjuho pa sem pozabila doma. Po parih dnevih se je pojavila znana bolečina v hrbtu, ki se je z dnevi samo stopnjevala. Komaj sem čakala, da pridem domov. Takoj sem odšla spat in po parih dnevih ozemljitve je bolečina znova izginila.

Kot medicinska sestra mislim, da bi ozemljitev lahko pomagala marsikomu. Če je meni, lahko tudi drugim… Ne samo, da odpravlja bolečine, pospešuje tudi celjenje ran in izboljša imunski sistem. Priporočam jo vsakomur.

Nespečnost

Daryl James, 83 let

Vsako noč sem se večkrat zbujal in nisem in nisem mogel prespati niti ene noči v celoti. To me je izčrpavalo, saj brez globokega spanca moje telo ni zmoglo potrebne regeneracije, ki bi bila potrebna za začetek dneva, ki bi ga začel s polno energije. Namesto tega sem se vsako jutro zbujal še bolj utrujen in nejevoljen. 

Po tem ko sem slišal kakšne učinke ima ozemljitev na nespečnost, sem se odločil poskusiti. Prebral sem vse raziskave in si kupil ozemljitveno rjuho. Po nekaj mesecih ozemljitve, sem prvič prespal celo noč. To je bila zame revolucija. Sedaj sem ozemljen že dobro leto in pol, spim kakor dojenček.  Imam več energije čez dan. Poleg tega se je normaliziral  tudi moj krvni pritisk.

Priznam, imel sem resen problem in hvaležen sem, da mi je ozemljitev prekrižala pot.

Lajšanje stresa

Scott Hyatt, 45 let

Sem odvetnik in delam predvsem z narkomani. Moje je moja strast, vendar je stresno in naporno. Moj delavnik traja tudi do 12 ur na dan, v kriznih dnevih še več.  Posledica tega je premalo spanja, kronična utrujenost, ohromele okončine in veliko stresa.

Ozemljen sem že pol leta in mora reči, da je to zelo pripomoglo k moji produktivnosti na delovnem mesto kakor je tudi izboljšalo kvaliteto mojega zasebnega življenja. Čeprav spim krajši čas kakor je priporočeno se naspim bolj kot kadarkoli. V službi sem ozemljen preko podlog, ki ju imam nameščeni pod nogami in pod prenosnikom.

Rad tudi tečem, samo zato da se sprostim po napornem delavniku. Običajno so me vsako jutro po zelo dolgi turi teka bolele mišice. Odkar spim ozemljen se je tudi ta bolečina občutno zmanjšala.

Avtizem - Moj otrok je mirnejši in bolje ga razumem

Ron Patruccini, mamica  14-letne Rossanne z avtizmom

Moja hči Rossanne ima avtizem, stara je 14 let. Kot starš otroka z avtizmom poskusiš vse, le da bi pomagalo tvojemu otoku. Ko sem slišala za ozemljitev in njene učinke na avtizem, sem jo takoj želela preizkusiti. Rossanne in sebi sem kupila ozemljitvene rjuhe.

Rossane spi na ozemljitveni odeji že od leta 2007. Po dobrem mesecu ozemljitve se je pomirila, bila je bolj mirna, zaupljiva. Njen govor je postajal bolj razumljiv. Samo to me je povsem navdušilo in mi odvalilo skalo s srca. Moj otrok je mirnejši in bolje ga razumem. Nemirnost je počasi izginjala, z nemirnostjo pa tudi stres. Z izginjanjem teh dveh faktorjev pa se je sočasno začel kazati tudi napredek. Bolje je spala, lažje je vsajala, ni bilo več tako drastičnih nihanj razpoloženja, začela je bolj aktivno sodelovati v šoli.

Vsakdo, ki ima otroka z avtizmom ve, da to ni šprint temveč maraton. Ampak to kar sva doživeli z Rossanne je zame čudež. In iz vsega srca želim ta čudež vsem otrokom z avtizmom, zato sem delila to  zgodbo. Ozemljitev nama je dala upanje in svetlejšo prihodnost, upam, da bo tudi vam.


Proizvodi, katere najdete na tej spletni strani niso nadomestilo za ustrezno medicinsko pomoč v primeru zdravstvenih težav in niso zdravniško priznani za preprečevanje bolezni... Preberi več »